10 måter å forvandle baderom til spa

En avslappende spakveld kan være den perfekte måten å dempe stress fra hverdagen – så synd, dessverre kan det også bety at du må tømme lommeboken din.

Alle bør få lov til å gi seg selv en dag med velvære. En dag å slappe av, lade opp kropp og sjel, reflektere og forskjønne seg selv, er du ikke enig? Men dette uten å bekymre seg for å booke en 15-minutters, dyr spabehandling.

Heldigvis insisterer interiørdesignere på at du kan bringe denne luksuriøse spaopplevelsen direkte hjem til ditt baderom enkelt og billig.

Så her er vår liste til 10 måter du kan forvandle ditt baderom til et daglig spa.

Er du klar? La oss starte.

Rydd opp

“Rydd vekk all rot som ligger langs karmer og disker, gulv og overfylte skap og skuffer.”
– Jennifer Adams, en interiør ekspert gjennom FOX News.

Gå gjennom hårprodukter, make up skuffer, barberingsting og kast alt som er mer enn et år gammelt. Du kommer ikke til å bruke det likevel, så hvorfor beholde det? Lag rom i skuffer og kurver for tingene som du vet du bruker, f.eks tannbørste, barbermaskin og hårtørker. Lagre tingene, slik at de ikke synliggjøres. Det samme gjelder for toalettpapir og rengjøringsutstyr.

Installer dimmere

Installerer du dimmere kan du bruke lysene/downlights for å skape den stemningen du ønsker. Dette er en billig løsning som skaper stor effekt.

Stearinlys

Ingen spa blir komplett uten stearinlys – disse kan trygt synliggjøres på ditt baderom. Det er viktig å sikre at lysene står stødig i metall, glass eller keramikk, og at de er posisjonert et sted hvor det ikke er lett å dytte de ned. Når du er ferdig slukker du lysene. Kremet stearinlys med duft av blomster og vanilje på badet gjør at baderommet blir mer beroliggende, og skaper en avlsappende. Prøv å stenge persiennene og rullegardinene, slik at du blokkerer skarpt, naturlig lys. Etter at dette er gjort, har du klart å skape en komfortabel, avslappende glød som fungerer som et underverk for avslapning og demping av stress.

Musikk på dine ører

Flotte hotell spa ville ikke vært komplett uten avslappende, rolig musikk, så ikke glem musikk på ditt baderom. Ignorer irriterende radio DJs Ditch the irritating radio DJs interupting the music and create a playlist with some soothing tones.

Komfort

Nøkkelen til ordentlig spa behandling i ditt hjem er komfort. Fra mykt teppe til en enkel oppblåst pute til badekaret – det er de små touchene til ditt hjemmelagede spa som virkelig gjør forskjellen. Det er viktig å sørge for at baderommet ikke har kaldt trekk, men at rommet er varmt og godt når du bader. Når du bader er det alltid lurt å ha håndklet ved siden av ditt badekar, slik at du kan bruke det med engang du går ut av badekaret.

Olje

For at du skal få den mest avslappende badeopplevelsen er olje et must. Lavender olje, for eksempel, er perfekt for å få deg i en søvnig tilstand. Roseolje er kjent for dens avslappende duft mens geranium og vanilje er beroliggende og relativt billig. Roser er foresten ofte symbolet på kjærlighet, skjønnhet og renhet.

Kroppsskrubber

Gjennom vintermånedene så kan det hende vi glemmer å ta oppmerksomhet til huden vår. Da er det viktig med de riktige tingene – investerer du til en kroppsskrubb for eksempel, så kan du lett skrubbe deg til myk og glødende hud. Kroppsskrubber koster ekstremt mye mindre enn en hel spabehandling. Denne forbedrer både blodsirkulasjon og fjerner døde hudceller som ikke faller av av seg selv. Les mer om velvære på baderom.

Håndklær & badekåpe

Har du lyst til å skape den mest ultimate spafølelsen? Da må du skaffe deg ekstra store, myke badekåper. Få duftende håndklær på ditt baderom ved å tilføre 4-7 dråper av din favoritt olje, f.eks lavendel olje, på et lommetørkle som du må putte inn i tørketrommelen sammen med håndklene.

Botaniske planter

Du kan forvandle din dusj til en tropisk regnskog ved hjelp av en eukalyptus, eller bare store blader. Når dusjen er på vil det bli en dampende og oppfriskende opplevelse, samtidig skaper plantene en deilig og naturlig duft.

Toppen av spaopplevelsen

Hemmeligheten med spa er at den ikke skal ende i det du går ut av ditt baderom. Fortsett meg-tiden med en sunn etterbehandling. En kopp med grønn te eller en fruktsmoothie er en perfekt måte å forlate deg vitalisert og oppfrisket.

I en verden hvor stress tar form i hvert sekund, og daglige gjøremål bare øker, fortjener du absolutt en kort pause for å komme deg vekk.

Dagligdags stress gjør at vi ofte ønsker å flykte til en annen verden, selv om det bare er for noen timer – dette for å oppfriske kropp og sjel. Dette påtrengende behov for å “komme unna”, spesielt i urbane sammenheng, blir en økende realitet for mange.

Så hva gjør du med dette? Dette er hvor baderom forvandlet til et daglig spa kan bli som en velsignelse for deg – et baderom hvor du kan gi etter for trangen til litt “meg” tid. Et sted hvor du kan slappe av, lade opp, reflektere, detoksere og forskjønne deg selv. Ditt baderom kan bli til et dagsspa med helsefremmende opplevelser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *